Gün geçtikçe ihtiyaçların değişiklik göstermesi, yaşam alanlarının daha etkili kullanımı, eşyaların muhafaza edilmesi açısından kolaylık sağlaması nedeni ile evlerde özellikle yatak odasının içinde. Fakat yatak odasından bağımsız giyinme odaları oluşturulmakta ve yatak odasına hantal büyük dolaplarla kaplamak yerine sadece dinlenme ve uyuma alanı olarak kullanılacak şekilde dekore edilmektedir. Bu açıdan giyinme odalarının da en doğru şekilde dekore edilmesi için, alan kullanımı ve ihtiyaçları en iyi şekilde giderecek şekilde monte edilerek tasarlanması gerekir. Bunun için iyi bir iç mimar veya marangozdan yardım almanız doğru olacaktır.

Özellikle yeni yapılan lüks konutlarda bir artı özellik olarak tasarlanan giyinme odalarına yer verilmekte ve alıcılara bu imkan sağlanmasının bir ayrıcalığı ifade edilmektedir. Büyük bir kolaylık sağlaması açısından oldukça etkili olan giyinme odaları, yaşam alanlarınında ferahlamasına olanak sağlamıştır. Eskiden o jumbolu tarihi evlerde bu ihtiyaçlar ardiye, yüklük ve gömme dolaplar aracılığı ile giderilmeye çalışarak aslında birim kültürümüzde yaşam alanlarının ne kadar detaylı düşünülerek tasarlandığının bir göstergesi olmuştur. Fakat zamanla küçülen aile yapısı ve konutların ticari kaygıdan dolayı küçülmeleri bir çok ihtiyacında ortadan kalkmasına neden olmuştur. Bu açıdan yaşam alanlarına katılan giyinme odası, ebeveyn banyosu gibi bazı detaylar artık lüks evlerin birer artı özelliği haline getirilmiştir.

Halen gömme dolap olarak bir şekil depolama alanı yaratılmaya çalışılan evlerinde sayısı az değildir. Hatta gömme dolapları biraz daha derin yaparak adeta bu alanı giyinme odası gibi kullanan kişilerde yok değil. Fakat bu taraz bir giyinme odasının yapılabilmesi için özellikle yatak odasının büyük olması gerekmektedir.

Giyinme odalarının tasarımlarında amaç kıyafetleri en iyi şekilde yerleştirerek aradığınızı kolayca bulma ve muhafaza etmek olsa da bu odaların çok fazla farklı dekore edilmeli adeta o odayı bir salon şıklığına çevirmeye yetmektedir.

Günlük kıyafetlerin iş kıyafetlerinin hatta uzun zaman belkide hiç kullanılmayan özel gece ve davetlerde giyilen kıyafetlerin en uygun şekilde kullanılmadıkları süre içinde muhafaza edilmesi ve temiz kalması için giyinme odalarının bulunması pratik bir kolaylık sağlar.

Özellikle çalışan kesimin her gün yaşadığı ne giyecem derdine bile sırf kombinlenerek oluşturulan bölümlerden dolayı ortadan kalkmaktadır. Ayrıca üst üste konan ve sığdırılmaya çalışılan kıyafetler ütülü olsalar bile kırışmakta, üst üste konduğu için gözden kaçarak arama süresini uzatmakta ve strese girmenize neden olmaktadır. Çoğu zaman işten eve gelindiğinde çıkartılan kıyafetler tam kirli olmadığı için kirliliğe atılmadığı gibi dolaba da konulmaz ve kapı arkasına veya sandalye tepesine bırakılır. Buda odanın her zaman dağınık görünmesine neden olur. Bu görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için evlerde ufakta olsa bir giyinme odasının bulunması ve bol askı ile bu dağınıklığı toparlayarak yatak odasının pozitif enerjisini arttırmalıdır. Yaşam alanlarınında nefes aldığını ve bu alanlardaki enerjinin insan psikolojisi üzerinde de etkili olduğu göz önünde bulundurulduğunda yatak odasının aslında ne kadar önemli bir oda olduğunu ve dağınıklığın odanın pozitif etkisini azalttığını göz önünde bulundurarak bir gardolap sığacak kadar bir alanı dahi olsa giyinme odası olarak kullanmak doğru olacaktır.