Kiler Nasıl Düzenlenir

Kim evinde küçük bir kileri olsun istemez ki? Mutfak araç gereçlerini rahatlıkla organize edeceğiniz küçük ama oldukça kullanışlı bir kiler herkesin hayalidir.

Kileri olan bir evde yaşıyorsanız, orayı en verimli şekilde dekore ederek, kilerinizden maksimum fayda sağlayabilirsiniz.

Peki bir kiler nasıl düzenlenir? Düzenlenirken nasıl araçlar kullanılır? Neye göre düzenlenir? Tüm bu sorulara cevap bulmak için okumaya devam edebilirsiniz…

Kiler kullanım amacı bakımından az bir alanda bir çok eşya barındırabilmelidir. Bunu sağlamak için ise bir organizer dolaba ihtiyaç duyacaksınız. Bu dolabın ulaşılabilir boyutlarda ve uzunlukta olması, raflarının derinliği ve boyutları çok önemlidir. Özellikle dekoratif olmasına gerek yoktur fakat tek renkten oluşan ve ince yapıda bir dolap tercihi yaparsanız gözünüze de hitap edecektir. Kilerde kullanacağınız bu dolabı ister kapaklı ister kapaksız olarak kullanabilirsiniz. Eğer çok düzenli biri değilseniz kapaklı kullanım şekli sizin için daha avantajlı olacaktır. Ancak düzenli ve kiler görünümünde bolca eşya görüntüsünü seviyorsanız kapaksız bir dolap tercih edebilirsiniz.

Kileriniz küçük bir odadan veya dolap girecek bir boşluktan oluşuyor olabilir. Eğer sadece dolaplık bir yer varsa o alanı dolap ile doldurarak kullanabilirsiniz ancak, burası bir oda ise dolabın dışında kalan alan için de bir şeyler düşünebilir ve bu alanı da değerlendirebilirsiniz.

Örneğin, çok sık kullanmadığınız mutfak araç gereçlerini, waffle makinesi, kahve makinesi vs gibi, buraya koyarak mutfaktaki alanınızdan tasarruf edebilirsiniz. Yada bir buzdolabı sığacak kadar yeriniz varsa, ister mutfakta kullanacağınız buzdolabını bu odada kullanabilir isterseniz de mini bir buzdolabı alarak burayı içecek dolabı yapabilirsiniz.

Dolap seçimini ve yerleşimini yaptıktan sonraki adımda sıra geliyor bakliyat, mutfak ürünleri ve her türlü gıdayı saklamak için seçeceğiniz kaplara. Genelde maliyeti dolayısıyla plastik kaplar tercih edilir fakat, bu kaplar hem sağlıksız hem kısa ömürlü hem de göze hitap etmeyen cinsten olduğundan bunun yerine, cam kavanoz ve kaplar tercih edebilirsiniz. Cam kaplar hem çok sağlıklı hem çok uzun ömürlü hem de yapısı gereği içine koyduğunuz gıdayı belli ettiğinden size daha büyük avantaj sağlayacaktır.

Kap seçimi de bittiğine göre gelelim yerleştirme kısmına…

Örneğin, çorba ana malzemelerinden olan mercimek çeşitleri ya da tarhana gibi kuru gıdaları cam kaplarınızın içine koyarak yan yana aynı rafa dizebilir; pirinç, bulgur ve makarna gibi yardımcı yemekleri oluşturan bakliyatları da yan yana aynı rafa dizebilirsiniz. Yani tüm kuru bakliyatları kendi içerisinde gruplayacak şekilde yerleştirirseniz, her gün kilere girdiğinizde yan yana olan seçenekler arasından seçim yapabilir ve bugün ne yapsam fikrini destekleyebilirsiniz.

İşte küçük bir kiler nasıl düzenlenir gördük, siz de küçük alanları büyük yardımcılara çevirmek istiyorsanız bu fikirlerden yararlanarak kendi kilerinizi oluşturabilirsiniz.


Kendi Giyinme Odanızı Kendiniz İnşa Edin

Günümüzde modern tasarımlı binaların çoğunda giyinme odası kullanılıyor. Artık daireyi lüksleştiren faktörlerden biri kabul edilen giyinme odaları ebeveynlerin de gözdesi olmuş durumda. Çamaşır odalı bir daire tercih ettiğinizde bu odayı dizayn etmek zaten oldukça basittir. Fakat oturduğunuz evin içinde ekstra bir odanız yok fakat siz yine de bir giyinme odası mı istiyorsunuz? O zaman okumaya devam edin ve siz de kendi giyinme odanızı inşa edin!
Öncelikle yatak odanıza giyinme odası yapabilmeniz için yaklaşık 15 metrekarelik bir odanızın olması yeterli. Tabiki boyut arttıkça konfor çoğalacaktır fakat odası 15 metrekare olan aileler için de giyinme odası inşa etmek mümkündür.

Bunun için yapılması gereken ilk adım odada dolaplar çıkarılarak yatak başı belirlenmelidir. Öncelikle yatak başı bir duvarın arkasına gelecek şekilde odaya ortalanmalı ve odada yatak dışında büyük eşya kalmamalıdır.
İkinci adım ise yatak bulunduğu yerden yaklaşık 2 metre kadar öne alınmalıdır. Arkada kalan kısım sizin giyinme odanız olacak. Nasıl mı? Bunun için ilk yapmanız gereken ölçülen 2 metre mesafeden ince bir alçı pan duvar yaptırmanız gerekir. Toplamda 10 cm kalınlığında olacak bu ince duvar yatak odanız ile giyinme odanızı ayıracaktır. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken durum duvarı boydan boya örmemek, sadece odanızın genişliğinin 4/3 ünü kaplayacak şekilde yani kapı olmadan yalnızca görüntü olarak yatak odası ve giyinme odasını ayıracak şekilde olmasıdır.

Duvar örme işlemi bittiğinde geriye en keyifli olan kısım kalıyor, dekore etmek. Giyinme odanız çok ferah olmadığı için bu odayı geniş gösterecek hilelere ihtiyacınız var. Bunlar:

  1. Dolapları beyaz seçin
  2. Dolap olmayan duvarı boydan boya aynayla kaplayın
  3. eğer halı kullancaksanız uzun ve beyaz düz desenli bir halı kullanın.

Yukarıdaki maddelere uyarak döşemenizi tamamladığınızda geriye sadece bu odayı yerleştirmek kalıyor. Öncelikle dolap seçiminde yaklaşık 1 metre genişliğinde boydan boya bir dolap yaptırmalısınız. Eğer düzenli tutmak sizin için zor değilse dolaplarınızı mutlaka kapaksız içleri görünür yaptırın. Bu sayede bu dar alanda dolap kapakları açmakla uğraşmayacaksınız. Dolap içlerindeki rafları eşyalarınızı kategorize ederek dizayn etmelisiniz. Örneğin askıya asılacak en uzun kıyafetinizin boyunu belirleyin ve bu boyda bir askılık bölüm, pantolon ve etekleriniz için sürgülü bir askılık, kemer, şal gibi aksesuarlarınız için mini bir gömme çekmece, katlanarak koyulacak kazak gibi eşyalarınız için ise ufak raflar yaptırabilirsiniz. Dolabın uzunluğu tavan boyunda olacağından yeni sistem çekmeli raylı sistem ile uzanamadığınız alanlara da eşyalarınızı koyabilir ve sürgüsünden aşağıya doğru çekerek oraya da rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Böylelikle kıyafet için tasarlanmış alan oldukça küçük bir alanda bitmiş olacaktır.

Gelelim ayakkabı ve çantalara. Dolabınızın kapladığı yer kadar eşinizle ortak kullanım için her iki yana ayakkabılar ve ortaya da sizin çantalarınız gelecek şekilde bir tasarım kullanmalısınız. Ayakkabıları kategorize ettiğimizde hepsi için aynı boyutta raflar kullanmak yerine uzun çizme ve botlar için en altı yeterli miktarda, diğer alanları ise normal bir spor ayakkabı ya da babeti sığdıracağınız şekilde tasarlayın. Eğer ayakkabılarınızın birini düz, diğer eşini ters koyarsanız alandan tasarruf ederek daha çok ayakkabı sığdırabilirsiniz. Ayakkabılarınızı yerleştirdikten sonra orta kısımda yer alacak çantalarınız için ortalama boyutlarına göre raflar yerleştirin ve çantalarınızı hafif yan şekilde dizin. Böylelikle hem homojen bir görünüm elde edeceksiniz hem de tüm ayakkabı ve çantalarınız gözünüzün önünde olacağından kolaylık seçim yapabileceksiniz. Eşinizin ayakkabıları da bittikten sonra kendi tarafınızda olan sistemi düşünerek aynısını onun tarafına da yapmalısınız. Örneğin sizin kemer, şal koyduğunuz bölmelere, eşiniz de kemer ya da kravatlarını koyabilir.

Kıyafet kısmını tamamladığımıza göre sıra geldi duvarın öbür tarafına. Ördüğünüz duvarın giyinme odasına bakan kısmını tamamen aynayla kapladıktan sonra yatak odanız içinde kalan makyaj masasını da ortadan kaldırarak yatak odası kısmının genişlemesini sağlayabilir, bunun için de aynalı kısma yaklaşık 30 santimetrelik küçük bir masa görünümlü gömme makyaj masası tasarlayabilirsiniz. Bu masanın duvara yapışık sadece üst kısmı olacağı için, ayakları olmayacağından yer kaplamayacak fakat makyaj masası için ideal bir alan oluşturacaktır. Masanızın ölçülerine göre aynanın içine gömülü modern ve minik ampüllerle hem kişisel bakımınızı kolaylaştırmak hem de şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Masanızın üzerinde şimdi marketlerde bile bulabileceğiniz düzenleyiciler ile düzenleyebilirsiniz. Alanımız kısıtlı olduğundan kadın erkek olarak iki tarafta toplayacağınız malzemeleri daha düzenli bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Örneğin kadın için olan tarafta parfümlerinizin, kremlerinizin muhafaza edilmesi için oval bir tepsi kullanabilir tüm bu ürünlerinizi bu tepsiye koyarak bir arada ve düzenli olmasını sağlayabilirsiniz. Makyaj malzemelerinizi zaten düzenleyicilerde muhafaza edeceğinizden düzenli ve şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Aynı şekilde erkek için olan tarafa aynı parfüm ve tepsi tekniğini kullanabilir, kişisel bakım ürünlerini de aynı şekilde düzenleyiciler yardımıyla dekore edebilirsiniz. Peki siz makyaj malzemeleriniz yerleştirdiniz, erkekler bu düzenleyicilere neler koyabilir? Kol düğmeleri, saatlerini, saç ve traş bakım ürünlerini koyabilir.

Ayrıca bu masada rahatlıkla oturmak için bir de dekoratif ve rahat iskemlelere ihtiyacınız olacak. Özellikle arkası olmayan yalnızca oturma yerine sahip ve masanızın altına girebilecek boyutlarda tercih ederseniz kullanmadığınız zamanlarda masanın altına koyarak alanınızı daraltmamış olursunuz. Hem erkek hem de kadın için ayrı ayrı iki iskemle alabilir yada tek bir tanesini ortak kullanabilirsiniz. Eğer dekorasyonda renkli mumlar ve ışıklandırmalar tercih ettiyseniz pufların rengini de bunlarla uyumlu seçebilir, eğer sadelik ve ferahlıktan yanaysanız da yine düz beyaz puflar tercih edebilirsiniz.

Giyinme odanızın dizaynını tamamladığınızda kendi yatak odanıza dönüp buradaki alanı da dekore etmelisiniz. Öncelikle odam çok mu daralacak diye düşünmekten vazgeçin. Çünkü dolaplar ve makyaj masası odanızdan çıktığında zaten geniş bir alan açılacak ve yatak odasında sadece yatağınız kalacaktır. 15 metrekarelik bir yatak odası üzerinden hesapladığımızda toplamda yatağınızın kapladığı alan 3 metrekaredir. Giyinme odanız ise 4.5 metrekarelik bir alanda dekore edilecektir. Yani size geriye yaklaşık 7 metrekarelik bir alan kalacaktır. Dolayısıyla odanız küçülmüyor daha kullanışlı hale gelmiş oluyor...

Eğer siz de giyinme odası olmayan bir evde oturan fakat giyinme odası isteyenlerdenseniz buyrun kendi giyinme odanızı inşa etmeye..

 


Yazlık Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Tüm yılın yorgunluğunu attığımız deniz kenarındaki o küçük yazlıklarımıza gitmeyi her yıl iple çekeriz. Yılımızın belki de 3 aylık hatta daha az bir kısmını yazlıklarda geçirmemize rağmen, her köşesinde konfor ve şıklık ararız. Her eşyanın birbirini tamamlaması göz önünde bulundurularak genelde dingin bir tarz ile mobilyalarımızı seçeriz. Peki yazlık bir ev dekore etmek için nelere dikkat etmeliyiz? İşte bu sorunun cevabı aşağıdaki 6 maddede gizli…

1 - Huzurlu ve sade eşyalar seçmek

Yazlık evlerde genelde dinlenmek ve huzurlu bir tatil hedeflendiğinden genel dekorasyona huzurlu bir tema hakim olmalıdır. Üst üste yığılmış eşyalar, sıkıştırılmış koltuk ve masa takımları yerine daha sade ve fresh bir görüntü içeren rahat köşe takımları tercih edilmelidir. Salon mutfak beraber olan Amerikan tipi mutfaklarda ise açık renkli mutfak dolaplarına uygun tonlarda koltuk seçimi yapılabilir. Eğer soft tonlar kullanacağınız odayı salon olarak belirlediyseniz, balkon ya da terasınızı renkli döşeyebilir daha canlı bir odaya çevirebilirsiniz.

Bununla beraber yazlığınızda kullandığınız aksesuarlar deniz kabuklarından yapılmış dekoratif süs eşyaları veya hasırdan yapılmış çerçeve ve dekoratif eşyalardan oluşabilir. Böylelikle hem yazlık konseptine ayak uydurmuş olur hem de daha natürel bir görüntü yakalayabilirsiniz.

Yazlığınızda sadelikten yana bir dekorasyon tercih etmeniz hem yılın yorgunluğu için bir ilaç olacaktır hem de sizin için temizlenebilirliği en kolay ve kullanışı en rahat seçim olacaktır.

  2-Minimalist Olmak

Genelde yazlık evler asıl evlerden daha küçük olurlar. Bu nedenle kullanacağınız eşyaları da en minimalist olanlardan seçerseniz size kalan alan daha geniş olacak ve eşyalarınız sıkışmadan rahatça yerleşmiş olacaktır.

Örneğin masa sandalye takımınızı ayakları zarif ve köşeleri geniş olmayan masalardan ve sandalyelerden seçerseniz daha rahat bir kullanım yakalayabilirsiniz. Aynı şekilde yatak odalarınızda kullanılan dolaplar sadece yazlık kıyafetler konulacağından daha küçük seçilebilir.

Yazlık evlerde yatılı misafir ağırlamayı seviyorsanız altından yatak çıkan mobilyaları tercih edebilirsiniz. Hem yavru yatakları sayesinde rahatça misafir ağırlayabilir hem de kocaman yatağı evinizin bir köşesine sığdırmak yerine gizli bir yatak kullanarak alandan tasarruf edebilirsiniz.

Mutfak için alacağınız beyaz eşyaları set üstü tercih ederseniz bulaşık makinesi ve fırını üst üste koyarak kullanabilir, böylelikle hem alanınızı daraltmaz hem de her iki eşyadan da yararlanmış olabilirsiniz.

3 - Olmazsa Olmaz Panjurlar

Yazlık evler denilince akla ilk gelen şüphesiz panjurlardır. Birçok modeli bulunan panjur çeşitlerinden hem zevkinize hem de bütçenize uygun olanı seçerek camlarınızda güneşi ya da soğuğu kesmek için kullanabilirsiniz.

Eski model açılır kapanır panjurlardan yeni nesil kumandalı panjurlara kadar size uygun modeli seçebilir ve balkon ve odalarınızı daha kullanışlı hale getirebilirsiniz. Beyaz, pembe, ahşap gibi birçok rengi bulunan panjurlardan sizin balkon takımınıza uygun olanı seçerek dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz.

4 - Bitkiler ile Yaza Merhaba

Yaz demek renk renk açmış çiçekler demek. Bahçenizde, balkonunuzda veya yazlığınızda baktığınız bitkileriniz ile yazın tadını çıkarabilir ve hoş görünümleri ile dekorasyonunuzun bir parçası haline getirebilirsiniz. Özellikle çiçek açan renkli bitkilerden, menekşe, sümbül gibi bakımı kolay saksı bitkilerini yetiştirebilir evinizde huzur dolu cıvıl cıvıl bir köşeye imza atabilirsiniz.

İşte 4 maddede yazlık nasıl dekore edilmeli inceledik… Eğer siz de yazlığınızı hem rahat hem de şık bir dekorasyon ile taçlandırmak istiyorsanız bu maddelerden yararlanarak keyifli bir yazlık dekorasyonuna sahip olabilirsiniz!


4 Adımda Daha Düzenli Mutfaklar

Kimse mutfağının dağılmasından ve dağılan mutfakları toplamaktan hoşlanmaz. Kadınlar daha düzenli mutfaklar ararlar, isterler.  Günlük rutinler esnasında bazen fazlasıyla dağılan mutfaklar günün yorgunluğunun etkisiyle çoğu zaman tam düzenine oturmaz ve sizi çileden çıkarır. Dağınıklıktan hoşlanmayan fakat dağınık çalışanlara küçük önerilerle daha düzenli mutfaklar vadediyoruz.

Özellikle mutfakta gününün birkaç saatini geçiren birçok yemek yapan kişilerin daha rahat edebilecekleri, dağınık ibaresinden kurtulabilecekleri yöntemleri sizler için derledik. Hadi siz de 4 adımda daha düzenli mutfaklar nasıl olur, nasıl kavuşabilirsiniz bakalım.

1-Kendinize tezgah çöpü oluşturun!

Mutfakta yemek yaparken, patatesleri soymak, yumurtanın kabuklarını atmak, kullandığınız bir kabartma tozunun paketini atmak gibi işlevler için kullanacağınız bir set üstü çöp edinin. Bu yer kaplayan basit bir çöp kutusu olmak yerine, plastik bir kabınız olabilir. Normalde temiz bir şekilde tezgahınızın altında duran plastik kabı yemek yaparken tezganıza çıkarır ve tüm çöplerinizi burada biriktirirseniz, hem tezgahınız kirlenmez hem de tek hamlede tüm çöplerden kurtulursunuz!

2-Set üstüne değil, dolap içine!

Gün içinde yemek yaparken kullandığınız bir çok küçük mutfak aletini kolayca erişebilmek için setinizin üstüne yerleştirirsiniz. Dolayısıyla kapladığı yerden ötürü hem dağınık bir görüntüye neden olur hem de setinizin üzerindeki alanı kapladığından setiniz daralır. Hem bunları önlemek hem de dolaplarınızı kullanmak için, gün içinde ihtiyaç anında kolaylıkla erişebileceğiniz bir dolap seçerek tüm bu mutfak aletlerinizi yerleştirebilirsiniz. Sadece el aletleri değil, yağdanlıklar ya da baharatlar gibi yer kaplayan eşyaları da dolaplarda muhafaza edebilirsiniz. Özellikle eğer küçük bir mutfağa sahipseniz ve setinizi kullanırken zorluk çekiyorsanız, ne kadar az eşya o kadar çok alan kullanımı ilişkisi dolayısıyla bu adımı uygulamak işinizi kolaylaştıracaktır.

3-Klasik Lavabolar out, Çift Taraflı Lavabolar in!

Mutfakta en çok kullanılan iki alandan ilki set iken, ikincisi de setin bir parçası olan lavabodur. Özellikle düzenli ve temiz tutmak, sürekli çaba isteyen lavabolar bazı zamanlarda bulaşık yığınıyla dolar ve hijyenik olmaktan çıkan mutfak adeta bir kabusa dönüşür. İşte hem böyle durumları önlemek hem de mutfakta iş yaparken daha rahat hareket etmek için artık yeni nesil Çift Taraflı Lavabolar oldukça revaçtadır. Çift taraflı lavabo kullanıldığında hem alanınız genişlediğinden hem de daha rahat hareket edilebileceğinden sizi dağınıklıktan kurtaracaktır. Sadece lavabo seçmek yetmez, bir de eviye modellerine de bakmak gerekir. Her ne kadar aslında aynı amaca hitap etseler de, birbirinden farklı malzemelerden üretilen, birbirinden oldukça farklı tasarımlara sahip, mutfak ile uyumlu ve kullanıcının zevkine göre, onlarca farklı eviye modeli bulunmakta. Özellikle günümüzde popüler olan başlığı uzayan duş modelli eviyeler temizlik açısından kolay olmakla doğru orantılı mutfağı temiz ve düzenli hale de getirebilir ve dolayısıyla tercih edilebilir bir model..

4- Çekmecelerde düzenleyiciler kullanın!

Sadece dışarıdan görünen bir düzen dışında mutfak dolapları ve buzdolabındaki düzen de önemlidir. Çünkü genel bir düzene sahip olmanın püf noktası mutfak eşyalarının kendi içinde düzenli olmasından geçer. Şu sıralar her yerden alabileceğiniz raf düzenleyiciler ile çekmecelerinizi, dolaplarınızı ve buz dolaplarınızı düzenleyebilir ve böylelikle aradığınızı kolayca bulabilirsiniz. Çatal kaşıklarınız için, bardak takımlarınız, tencereleriniz hatta buz dolabınızdaki kuru gıda ya da sebzeleriniz için düzenleyiciler alabilir ve kendi isteklerinize göre tüm dolaplarınızı düzenleyip yerleştirebilirsiniz. Ayrıca cam saklama kaplarında makarna, pirinç, mercimek gibi kuru baklagilleri muhafaza edebilir, hem paketli kötü görünümünden kurtulmuş hem de cam olduğundan içindekini hemen görüp almanızı sağlayacağından rahat etmiş olursunuz.

Düzenli Mutfaklar

Böylelikle daha düzenli mutfaklara nasıl ulaşabileceğinizi kısaca anlatmış olduk.


4 adımda 3 çocuğunuzu 1 odaya yerleştirin!

Özellikle çocuklu ailelerin ev seçimi yaparken çok odalı evler tercih etmeleri çocuklarının rahat rahat yerleşmesi açısından önemlidir. Fakat bu her zaman mümkün olmayabilir. Bazen maddi imkanlar dolayısıyla 15 metrekarelik bir alan içinde 3 çocuğunuza da yeterli alan sağlamanız gerekebilir. Önceden olsa bu mümkün olmayabilirdi fakat günümüzdeki modern ve kullanışlı mobilya tasarımları ile artık birden fazla çocuğu rahat rahat aynı oda içerisinde barındırmak mümkün!

1. Adım: Yatak Seçimi

Bir oda yerleşimi yapılırken en büyük parçalardan başlanarak dekorasyon oluşturulduğundan ilk olarak belirlemeniz gereken şey yataklardır. 3 tane çocuğunuz olduğunu düşünelim, bu durumda 3 tane yatağı en az yer kaplayacak şekilde odaya yerleştirmelisiniz! Bunun için ranzalı ve iç içe geçen yatakları tercih edebilirsiniz. Günümüzde yapılan modern çocuk mobilyaları tasarımlarında en az yerde, en fazla kullanımı hedefleyen mobilyalardan tercih ederek yatak seçme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Yatak modelini seçerken sadece boyutunu değil tabiki rengine ve işlevlerine de önem vermelisiniz. Renk seçimi yaparken burası hem bir çocuk odası hem de aynı zamanda yatak odası olduğundan çocukların hoşuna gidebilecek kadar canlı fakat hem geniş hem de daha modern ve dinlendirici olması açısından pastel renklerden seçilmelidir. Örneğin kız çocuklarınız için pastel bir lila rengi ya da, toz pembe; erkek çocuklarınız için ise bebe mavisi ya da açık gir-lacivert kombinlemesini yapabilirsiniz.

Gelelim yatağın işlevlerine... Bir yatak kullanışlı olması, az yer kaplaması, kolay temizlenebilir olması gibi bir çok işleve sahip olabilir. Önemli olan ise sizin bu yatakta ilk aradığınız özelliğin ne olduğudur. Bir yataktan beklentileriniz nelerdir ve bu mobilya bunu karşılıyor mu, sorusu örtüştüğünde mobilya seçiminizi tamamlayabilirsiniz!

2. Adım: Halı, Duvar ve Perde Uyumu

Halı, Duvar ve Perde daima mobilyalarınızı ortaya çıkaracak ve modernliğinizin bir göstergesi olacak önemli dekorlardır. Seçim yapacağımız oda metre kare açısından küçük fakat kişi sayısından dolayı fazla olduğundan açık renkler tercih etmek daima odayı daha geniş gösterecektir.

İlk adımda duvar seçimi yapılırken mobilyalar ve duvar renginin birbirini boğmaması açısından aynı tonlarda olunması isteniyorsa bile, mutlaka mobilya renginden birkaç ton açık bir renk ile odanızı renklendirin. Örneğin toz pembe mobilyalar için, uçuk pembe bir ton tercih edebilirsiniz. Perde ve Halılar da duvar ve mobilyalarla uyumlu ve iç açıcı olmalıdır. Çocuk odalarında genelde koyu renkleri olabildiğince az, açık ve pastel renkleri ise sıklıkla kullanmalısınız.

Halı ve perde seçerken odayı geniş göstermek açısından kabarık ve şaşalı olanların yerine, küçük ve sade şeyler tercih etmelisiniz. Perde seçimi yaparken camınızın boyutuna göre, stor perde ya da fon+tül tercih edebilirsiniz. Halı seçiminde ise buranın bir çocuk odası olması dolayısıyla sıcak tutacak bir halı tercih etmelisiniz. Olabildiğince çocukların ayak basacakları yerlerde halı olmalı fakat tüm odayı kaplayacak büyüklükte halı olmamalıdır. Böylece hem duvar hem de yer açısından oda geniş gözükecektir.

3. Adım: Dolap ve Çalışma Masası Seçimi

Çocuk sayısı arttıkça kıyafetler ve eşyalar da artacağı için ihtiyacınız olan dolap türü, az yer kaplayan minimalist görünümlü fakat içi geniş ve kullanışlı olanlarındandır. Dolabın içerisinde kıyafetleri, aksesuarları kategorize ederseniz daha düzenli ve hoş bir görünüm yakalayabilirsiniz. Burada önemli olan çok eşya içinde düzen olması ve çocukların uzanabileceği yerlere kendi ihtiyaçlarına yönelik eşyalar koyulmasıdır. Günümüzde tasarlanan dolaplarda iç düzen oldukça kullanışlı olduğundan 3 çocuğunuza da yeterli alan bulabilirsiniz. Dolabın işlevsel özellikleri adımını bitirdiğimize göre sıra geldi renk seçimine…

Dolap rengi seçerken, odadaki büyük eşyalardan olacağından açık ve diğer mobilyalarla uyumlu renkler seçmelisiniz. Beyaz ve krem gibi renkler her türlü mobilyaya uyum sağlayacağından tercih edilebilir. Böylelikle odanız olduğundan daha büyük gözükecektir. Peki dolabımızı seçtik, şimdi nasıl yerleştireceğiz? Bu sorunun cevabı odanızın şekline bağlıdır fakat dolap büyük görünümü dolayısıyla odanın gömme duvarına, kapı girişinin yanına konulabilir. Diğer eşyalarınızla uyumlu olacak şekilde ve en küçük göründüğü açıyla dolabınızı yerleştirebilirsiniz.

Sıra geldi çalışma masası seçimine.. Bu adımda en önemli nokta çocuk sayınıza ve ihtiyacınıza yönelik çalışma masasını iç içe geçen, yavrulayan cinslerden tercih etmelisiniz. Yani bir masa görünümlü birden fazla masa ile sadece ihtiyacınız olduğunda masaları ayırarak normal zamanlarda odanızın masalar nedeniyle küçülmesini önleyebilirsiniz. Masa rengini seçerken canlı tonlar kullanabilirsiniz, ne de olsa burası bir çocuk odası.. Ayrıca çok büyük bir masa tercih etmediğiniz sürece rengin canlılığı odanızı dar göstermeyecektir.

Peki masa yerleşimini nasıl yapmalıyız? Bu adımda masayı köşelerden birine sabitlerseniz kare görünümünü törpüleyerek daha hoş bir görüntü elde edebilirsiniz.

4. Adım: Aksesuar Seçimleri

Çocuk odasının olmazsa olmaz aksesurları vardır. Örneğin oyuncak kutuları, kitaplık, çerçeveler, aydınlatıcı ve süs eşyaları… Tüm bunları seçerken öncelikli olarak kullanışlı olmasına dikkat etmek gerekir. Çünkü küçük bir odada yeterli alan sağlamak için ilk hedef kullanışlı olmasıdır. Şimdi tek tek
bu adımları inceleyelim..

Oyuncak kutuları, çocuk odalarının değişmeyen eşyalarındandır. Çok fazla oyuncağı küçük bir alanda toplamak gerekir. Bu hem dağınıklığı önler hem de odanızda ne kadar az eşya olursa o kadar geniş ve elverişli olacağından bu duruma yardımcı olur. Oyuncak kutu seçimleri yaparken yumuşak maddelerden üretilmiş, canlı renklerde ürünleri tercih edebilirsiniz. Oyuncak kutularını çalışma masasının yanı başına ve ya yatağın yan tarafına koyabilirsiniz. Önü kapanmayan ve çocuklarınızın istedikleri zaman almaları için elverişli bir yerde olmalarına dikkat etmeniz gerekir. Kitaplık seçimi yaparken ayaklı büyük ve yer kaplayan bir kitaplık yerine, çalışma masasının üzerindeki duvara monte edilebilecek raflar tercih edebilirsiniz. Bu raflara hem çocuklarınız için okuma kitapları koyabilir hem de onların minik süs eşyalarını sabitleyebilirsiniz.

Çerçeveler için kitaplıkları kullanmak yerine duvarları kullanarak alanlardan tasarruf edebilirsiniz. Yatağınızın üzerindeki duvarlara mobilyalarınızla uyumlu canlı ve farklı renklerden oluşan zarif çerçeveler kullanarak modern bir görünüme ulaşabilirsiniz. Son olarak aydınlarıcı seçiminiz büyük ve sallantılı avizeler yerine küçük ama oval görünüme sahip duvara yapışık bir aydınlatıcı olursa odanızı daha havadar gösterecektir. Çocukların uyumadan önce açmaları için ise ufak bir abajur kullamalısınız ve bunu çalışma masalarının köşesine koyarak odanızın dekorasyonunu tamamlayabilirsiniz.

İşte tüm bu adımları takip ederek birden fazla çocuğunuza tek bir yatak odasında rahat ve konforlu bir yaşam sunabilirsiniz. Onların hem rahat rahat uyuyabilecekleri hem de oyun oynayıp, ders çalışabilecekleri güzel bir ortam hazırlamak için siz de bu tüyoları dikkate alarak güzel bir oda tasarlayabilirsiniz.


Yatak Odası Dekorasyonunda İlham Veren 7 İpucu

Yatak odası evin diğer kısımlarına göre bir daha özel bir dekorasyon gerektirir.  Çünkü günün tüm yorgunluğunu atabileceğimiz, rahat bir uyku çekebileceğimiz ve sabah uyandığımızda üzerimizdeki ilk psikolojik etkiyi yaratan alandır. Ve bu etki aslında arka planda tüm gün devam edecektir. Bu sebeple yatak odası dekore edilirken çok dikkat edilmesi gerekmektedir.

Yatak odası seçerken evin diğer odalarına göre daha özgür olabiliriz. Hem göz önünde olmamasından, hem de tamamen kişisel alanımız olduğundan tercihlerimizi daha serbest bir şekilde yapabiliriz. Yazımızın devamında yatak odanızı nasıl daha ferah ve daha huzurlu bir ortama dönüştürebileceğinizi açıklayan 7 ipucu sizi bekliyor:

  1. Seçimlerinizi Yaparken Tamamen Kendinize Yönelik Düşünün:

Yüzlerce yatak odası dekorasyon fikri ve yüzlerce dekore tarzı bulunmaktadır. Bunların bazıları çok pahalı eşyalardan oluşur, kimisi ise daha uygun fiyatlıdır. Burada önemli olan neyin daha popüler olduğu veya daha şık gözüktüğü değil, kendinizi nasıl bir odada daha mutlu hissedeceğinizdir. Tercihlerinizin (desen, renk, mobilya, tarz) mutlaka huzur verici olmasına dikkat edin.

  1. Tarzınızı Yansıtan Stillere Ağırlık Verin:

Öncelikle kafanızda size kendinizi iyi hissettirecek şekilde bir düzenleme belirleyin. Bu düzenlemeler tarzınızı yansıtlamalı, sizi huzurlu, odayı da daha ferah göstermelidir. Klasik, spor, antika, modern veya geleneksel. Hangi stilde tarzınız ve zevkleriniz ön plana çıkıyorsa mutlaka öncelikle onu tercih edin ve o tarza yönelik parçaları araştırmaya başlayın.

  1. Kalabalık Olmayan Düzenli Bir Ortam Yaratmaya Çalışın:

Düzenin en fazla olması gerektiği yer yatak odasıdır. Çünkü uykuya geçişte son gördüğünüz yerdir. Yani kafa karışıklığı yaratan bir ortamda oluşan düşünceler rüyaların, biliçaltının dolayısıyla uyku kalitenizin de bozulmasına yol açabilir. Sabah uyandığınızda da odaya baktığınızda sade ve düzenli şekilde her şeyi görebiliyorsanız, o ortamda içiniz ve kafanız daha rahat olacaktır. Bu sebeple en temel rahatlık ve düzen sağlayan eşyalar mobilyalardır. Doğru mobilya seçimi önemli bir başlangıçtır.

  1. Gardırop Seçimine Dikkat:

Bir odayı en kullanışlı, düzenli ve rahat hale getirebilen en önemli obje şüphesiz gardıroplardır. Gardırobunuzu en fonksiyonel olanlardan seçmeye özen gösterin. Gardırop seçerkenki en önemli husus, ihtiyaçlarınıza uygun olarak seçmeniz ve odanın ölçüleriyle uyum içinde, ne çok küçük, ne de fazla büyük bir gardırop olmasıdır. Rafların sayısı, askılı alanın genişliği, dolap içinin büyüklüğü, düzeni sağlayan farklı özelliklere sahip olması ve zevkinize hitap edebilmesi ilk dikkat etmeniz gereken hususlardır.

  1. Kaliteli Uyku Çok Önemlidir:

Yatağınızın kalitesi aynı zamanda uykunuzun da kalitesini belirler. Bu da gününüzün nasıl geçeceğini, kendinizi nasıl hissettiğinizi ve enerjinizin seviyenizi da oldukça etkiler. Günlük hayatınızdaki stres, yorgunluk ve mevsim değişikliklerinde oluşan uyku problemlerini de düşündüğümüzde, yatağınızın kalitesi, ortopedik olması, vücut şeklinize uyum göstermesi, ağrı yaratmaması, bunun yanında anti-bakteriyel olması da kendinizi iyi hissetmeniz açısından göz önünde bulundurulması gereken hususlardır.

  1. Stilinizi Yansıtan Farklı Tarzlar Yaratmaya Çalışın:

Öncelikle elinizdeki imkanları inceleyin. Örneğin yatak odanızın alanı; eğer küçük bir yatak odanız varsa, bu alanı en iyi şekilde nasıl değerlendirebileceğinize odaklanın. Seçeceğiniz mobilyaların fonksiyonel ve kullanışlı olması gerekmektedir. Örneğin: genişleyebilen ayarlı raflar, yatak odanızdaki düzeni bozmayacak, alanı daraltmayacak ve birçok kıyafeti alabilen tercihlerden yalnızca biridir. eğer yatak odanız büyükse o zaman hayalinizdeki ortamı yaratmanız oldukça kolay. Mobilya ve yatak dışında kalan alana küçük ve sevimli bir çalışma alanı, içerisinde mini bir kütüphane veya televizyon bulunan ufak bir dinlenme veya okuma köşesi yapabilirsiniz.

  1. Bütünü Tamamlamak İçin Küçük Detaylara Önem Verin:

Mobilya ve yatak tamam ama geri kalanını nasıl tamamlayacağım diye düşünüyorsanız bu kısmın daha eğlenceli ve basit olacağını söylemeliyiz. Renk kombinasyonunu tamamlayacak ve tarzınızı tam anlamıyla ortaya çıkaracak özel yatak örtüleri, nevresim takımları, halı, kilim ve perdeler bütünü tamamlayacak en önemli parçalardandır. Bunun dışında tarzınıza göre seçebileceğiniz hasır kutu, koltuk gibi aksesuarlar, tablo, abajur ve lambalar, farklı saksı çiçekleri ile istediğiniz tarzı kolayca yaratabilirsiniz. Uygun duvarlara ekleyeceğiniz raflarla hem kitaplarınıza yer açabilir, hem de dekoratif aksesuarlarla odanızın havasını daha da güzelleştirebilirsiniz.


Raydolabın eskiden beri bildiğimiz kapılı dolaplardan farkı , kapaklarının sürgüleri vasıtasıyla öne doğru değil, yanlara doğru sürülebilmesidir. Birçok kişinin rahat ve kullanışlı bulduğu bu özellik, raydolabın, bulunduğu ortamdaki mesafeyi açılıp kapanması esnasında daraltmaması sebebiyle gittikçe daha popüler olmasını sağlamıştır. Bu sebeple küçük bir ev veya odaları olan kişiler için oldukça cazip bir özelliktir.

Yer tasarrufu yapmak veya küçük bir yere sığmak durumunda kalan aileler için vazgeçilmez olan raydolap, dolabın açılıp kapanması veya açık olduğu esnada meydana gelebilecek çarpma, kapak düşmesi gibi kazalardan da kişileri korumaktadır.

Evinize raydolap alacaksanız nelere dikkat etmelisiniz, bu yazımızı bu konuya ayırdık. İşte o hususlar:

Asansör Askı:

Evdeki herkesin askıdaki ürünlere rahat yetişmesi ve ürün alıp yerleştirilmesi esnasında kıyafetlerin ütülerinin bozulmaması için asansör askı tercih edebilirsiniz. Dolapların çok uzun süre kullanıldığını düşünürsek, başlangıçta bu tarz bir kolaylığa sahip olan raylıdolabı seçmek çok mantıklı bir seçim olacaktır.

Dolap İçi Aksesuarlar:

Eğer dolabınızda büyük küçük birçok aksesuarınızı saklamak istiyorsanız, raylıdolabınızın içinde mutlaka birkaç aksesuar bölümü olmalıdır. Kemer, kol düğmesi, eşarp, gözlük takı gibi aksesuarlarınızı güvenle ayırabilmek için bu tür ayrı alanlar çok önemli ve çok kullanışlıdır.

Değerli Eşyalar İçin Kasa:

Odanızda yalnızca bir raylıdolap olsun, farklı bir dolap veya eşyaya gerek kalmasın diyorsanız, raydolabınızın için kıymetli eşyalarınızı saklayabileceğiniz bir kasa bulunmalıdır. Bu kilitli sistem sayesinde raylıdolabınızı evinizin her köşesinde kullanabilir veya her istediğinizde yer değişimi yapabilirsiniz.

Dolabın Malzemesinin Kalitesine ve İşçiliğine Dikkat Edilmelidir:

Bu doğrudan dolabınızın kullanım ömrüne, kullanırken size ne kadar sıkıntı çıkaracağına, yani paranızın karşılığını ne kadar alabileceğinizi belirten en önemli husustur. Bir dolap satın almadan veya yaptırmadan önce kullanılan malzemeleri iyi bilmeli, buna göre tercih yapmalısınız.

Dolabı Kullanacağınız Alanın Ölçülerine Dikkat Edin:

Dolabı evinizin hangi alanında kullanacaksanız, öncelikle o alanın ölçülerini, dolabı nereye koyacağınızı ve dolabın ölçülerinin ne kadar olacağını iyi hesaplamanız gerekir. Eğer odanızın ölçüsüne göre bir raylıdolap bulamadıysanız mutlaka özel yapım tercih etmelisiniz.

İhtiyaçlarınıza Göre Bir RaylıDolap Seçmelisiniz:

Ne tür giysilerinizin daha fazla olduğunu ve giysilerinizi ne şekilde sakladığınızı göz önünde bulundurarak bir raydolap tercih etmelisiniz. Askılı bölümün mü, katlamalı rafların mı, uzun giysilerinizin mi, yoksa ufak bölmeli alanların mı daha sık olacağına ihtiyacınıza göre karar vermelisiniz. Bu hususlar göz önünde bulundurularak alacağınız bir raydolap, çok daha amaca yönelik, çok daha rahat ve kullanışlı olacaktır.

Renk, Ebat, Dizayn, Tarz ve Görünüme Dikkat Etmelisiniz:

Evinizin genel havası, raydolabı koyacağınız alanın hangi tarzı yansıttığı, sevdiğiniz tarzın ne olduğuna karar vermelisiniz. Odanız klasik bir havada ise, seçeceğiniz raydolap da buna uyum sağlamalıdır. Ya da odanız daha spor eşyalardan oluşuyorsa raydolap da yine bu uygun olmalıdır. Eğer özel olarak bir raydolap yaptıracaksanız, mutlaka rengine çok dikkat etmelisiniz. Odanızda loş mu, aydınlık mı nasıl bir hava katmasını istediğinizi önceden belirleyin veya bu konuda yayınlanan dergilere, görsellere veya internetteki alternatiflere göz atmalısınız.

Her konuda olduğu gibi raydolap konusunda da trendler, tarzlar ve teknoloji sürekli değişmekte, ev dekorasyonu konusu da kendini sürekli güncellemektedir. Hayatı kolaylaştıran, işlevi geniş ve evdeki önemli yardımcılarınız olabilecek raydolaplar, tüm bu hususar göz önünde bulundurularak tercih edilirse, uzun süre evinizin en kullanışlı ve en doğru tercih edilmiş eşyalarından biri olacaktır.


Yatak Odası Tasarım Önerileri

Yatak Odası, bir evin en özel odalarından birisidir. Bu odada kalacak kişilerin, odayı beraber ve kendi zevklerine göre tasarlaması ve kendi kullanım kolaylıklarına göre eşyaları artırıp, azaltmaları gerekmektedir. Ayrıca yatak odalarında yer alan eşyalarda son zamanlarda oldukça farklı seçenekler de görülebilmektedir. Yatak odalarında televizyon, bilgisayar ve tablet gibi ürünler de son zamanlarda oldukça fazla tercih edilmektedir.

Bunun yanı sıra bu tür odalarda dikkat edilmesi gereken olaylar, odaların renkleri olmaktadır. Odaların renkleri genelde kapalı tonlarda olması kişilerin çok daha rahat bir şekilde uyumasını sağlayacaktır. Bu nedenle sizlere önerilerimiz bu konuda duvar boyalarınızın kapalı olmaları gerekmektedir. Bunun haricinde duvar kağıtları bu tür odalarda pek fazla tercih edilmiyor olsa da; odayı bir ayna ile taçlandırmak da çoğu zaman dekorasyon adına yapılacak en iyi çalışmalardan birisi olmaktadır.

Yatak Odalarında Tercih Edilmekte Olunan Eşyalar Nelerdir?

  • Dolap,
  • Yatak Takımları,
  • Perde,
  • Fon Perde,
  • Gergi Tavan,
  • Giyim Odası (Odanın farklı alt odalarında olabilmektedir, farklı olarak kişilerin yatak odalarına entegre de olabilmektedir.)

Bu eşyalara ek olarak son zamanlarda yatak odalarında televizyon gibi teknolojik ürünler de tercih edilmektedir. Bu nedenle kişilerin isteğine göre odada yer alan eşyaların bir sınırı bulunmamaktadır. Bu nedenle sizlerde istediğiniz eşyaları düzenli ve dekorasyon çözümlerine uygun bir şekilde yatak odalarınıza ekleyebilir ve sorunsuz bir şekilde odanızı oluşturabilirsiniz.

2018 Yatak Odası Tasarımları, genel olarak ahşap ve türevi malzemelerden üretilmekte olan tasarımları kapsamaktadır. Ancak bu tür tasarımların yanı sıra; odanızın durumuna göre özel olarak oluşturulan tasarımlarda yer almaktadır. Kişiler istedikleri tasarımları kendileri düşünüp, gerçeğe yansıtabileceği gibi bunun yanı sıra kendileri gibi çalışmalar da üretebilmektedir. Bu yıla ait tasarımlar genel olarak başarılı ve sorunsuz bir şekilde uygulama yapabilmektedir. Bu yatak odası tasarımlarına ait olan birçok farklı işlem de sizler için özel olarak yapılmaktadır.

2018 Yatak Odası Tasarımlarımız

  • Klasik Yatak Odası Tasarımlarımz

Klasik yatak odalarımızda oldukça güzel ve eskiden beri gelen tasarım çizgileri yine devam etmektedir. Bu tasarımlarda; dolap, yatak takımları, komodin gibi eşyalar yer almaktadır. Bunun yanı sıra bu tür yatak odası tasarımlarında herhangi bir ek eşyaların olması söz konusu olmamaktadır.

  • Modern Yatak Odası Tasarımlarımız

Bu tür yatak odası tasarımlarımızda pek fazla ek eşyalar görülmektedir. Bu eşya türlerinde oldukça farklı eşyaların olmasının yanı sıra; modern yatak odası tasarımlarında ayna, televizyon ve giyim odaları yer almaktadır. Ayrıca genel olarak bu tür yatak odası tasarımları geniş ve çok daha güzel bir görünüme sahip olan odalardan oluşmaktadır.

  • Rahat Uyumayı Sağlayan Çözümler

Rahat uyumayı sağlayan tasarımlar genel olarak duvar renklerinin kapalı renklere sahip olan odalardan oluşmaktadır. Bu nedenle duvar renklerini kapalı renkler tercih ederseniz, bu başlığa uygun bir şekilde çalışmalarınızı yürütebilirsiniz.


2018 Oturma Odası Tasarımları

2018 Oturma Odası Tasarımları, geride bıraktığımız onlarca yıldan çok daha başarılı tasarımlara ev sahipliği yapmaktadır. İçerisinde olduğumuz yıl içerisinde genel olarak mavi, kırmızı, siyah ve koyu yeşil gibi soft renkler tercih edilirken aynı zamanda oturma odası gruplarında oldukça fazla rağbet de bizleri bekleyen durumlar arasında yer almaya devam ediyor. Dekorasyon çözümleri olarak karşımıza çıkan birçok farklı olayda; oldukça geniş bir yelpazeye sahip olmamız ve onlarca farklı tasarım önerimiz olması sizlere büyük bir başarı da sağlamaktadır. Dekorasyon çözümleri olarak; birbirinden güzel birçok tasarım fikrimiz yer almaktadır. Buna ek olarak; sizlerde oturma odanızda çok daha ferah ve başarılı bir şekilde yaşamak istiyorsanız bizleri tercih edebilirsiniz. Yazımızın detaylarını açıkladıktan sonra sizlere oturma odası tasarımlarını güzel ve detaylı bir şekilde göstereceğiz.

Oturma Odası Tasarımlarında Dikkat Ettiğimiz ve Sizlere Sunmuş Olduğumuz Avantajlar

  • Oturma odası tasarımlarında yapılan çizimler ve modellemeler ile birlikte hem küçük odalara sahip evlerde hem de geniş odalara sahip olan evlerde başarılı bir şekilde çözümler üretilmiştir,
  • Üretilen çözümlerin tüm duvar boya renklerine uyumlu bir şekilde çalışıyor olması için bir takım düzenlemeler yapılmış ve sizlere sunulmuştur,
  • Oturma odası tasarımlarında kullanılan tüm ahşap malzemeler başarılı bir şekilde uzun yıllarca sizlerle birlikte olacak şekilde tasarlanmış ve kullanım ömürleri 1-2-3 yıl değil oldukça uzun yıllar boyunca sizlerle birlikte olacak düzeyde ayarlanmıştır,
  • Oturma odası tasarımlarını istediğiniz alanlara özel bir şekilde düzenleyebilirsiniz, ofislerinize özel takımlar için de bu tasarımlarımızı kullanmanız mümkün olmaktadır. Bu konuda herhangi bir kısıtlama bulunmadığı gibi sizlere oldukça güzel çalışmalar da isteğinize özel olarak hazırlanıp, sunulabilmektedir.
  • Oturma odası ile ilgili olarak; diğer tüm ihtiyaçlarınızda sizlere güzel bir şekilde destek sağlayacak düzeyde çalışmalar için de bizlere ulaşabilirsiniz.

Oturma Odası Tasarımlarında Renklerin Önemi Nedir?

Oturma odası gruplarında renkler oldukça önemlidir. Oturma odalarının büyük bir bölümünü bu tür eşyalar oluşturacağı için bu eşyaların sahip olduğu renkler; evin ahengini sağlayacak olan yegane şeydir. Bu nedenle mutlaka bu tür tasarımlarda birçok farklı etkene dikkat edilmesi gerekmektedir. Oturma odası tasarımlarında birçok farklı renk tercihi söz konusu olsa da; genelde soft renkler önerilmekte ve tercih edilmektedir. Sizlerde oturma odalarınızda ana renklerin alt tonlarını tercih ederek oldukça güzel görüntüler elde edebilirsiniz. Renk seçimi konusunda yardım almak istiyorsanız, bizlere ulaşabilirsiniz.

Daha önce tasarladığımız salon dekorasyonu örneklerini incelemek için Salon Dekorasyonu sayfamıza bakabilirsiniz.


Salonlar Artık Daha Çok Konforlu

Oturma Odası tasarımlarında son zamanlarda birçok farklı değişikliğe gidilmiş olup, birbirinden güzel onlarca farklı modern tasarım yer almaktadır. Oturma odası tasarımlarında modern görünüm olarak birçok farklı tasarım yenilikçi mimar ve üretimcilerimiz tarafından sektöre kazandırılmıştır. Sektöre kazandırılan birçok modern tasarım; firmamız ile iletişime geçen kişilere verilecek ve sunulacaktır. Oturma odası içerisinde ihtiyacınız olan birçok ürünün modern tasarım ve yapılarına ait incelemeler bu yazımızda yer alacaktır. Oturma odasında; koltuk takımları, çekyatlar, televizyon üniteleri ve geniş olan odalarda ise ek olarak masalar yer almaktadır. Buna ek olarak bu tür odalarda; kendi arzu ve isteklerinize göre işlemleri yürütmeniz de mümkün olabilmektedir. Oturma odası genelinde; istediğiniz birçok işlemi bize ileterek de başarılı bir şekilde tasarımlarınızla ilgili çalışmalarda efektif bir çalışma sergileyebilirsiniz.

Oturma Odaları Artık Çok Daha Canlı!

Eski tasarımlar incelendiği taktirde önümüze bir çok içimizi boğan, kapalı renklere sahip olan tasarımlar görünmekte ve bu tasarımlar hem göze hem konfora hizmet etmiyordu. Artık günümüzde yer alan birçok tasarım ile birlikte; çok daha canlı ve açık renklerin tercih edilmesi söz konusu oldu ve tasarımcılarımız tarafından birçok yeni model önümüze gelmiş durumda. Bu durumlara ek olarak da; birçok farklı tasarımda yeni düşünceler ve gerek yurt dışı gerekse yurt içinde oluşan ve insanların beklemiş olduğu değişiklikler karşımıza hızlı bir şekilde çıkabiliyor. Bu konuda araştırma yapan ve isteklerini bizlere ileten bir çok müşterimiz ile çok güzel sonuçlar aldık.

Dikdörtgen Salonlar Nasıl Dekore Edilir?

Eskiye Göre Çok Daha Fazla Seçenek!

Eskiden genel olarak tek ve sade tasarımlar yer alıyordu, ancak günümüz teknolojisi ve modern kültür ile birlikte başarılı bir şekilde tasarım çeşitliliğini görmek mümkün olmaktadır. Eskiye göre çok daha başarılı ve güzel bir şekilde devam eden tasarım seçenekleriyle birlikte özellikle yeni evlenecek çiftlere özel olarak birçok başarılı ürünü bulmak mümkün olabilmektedir. Çiftler ve evini düzenlemek isteyen kişiler ile son teknoloji ürünleri birleştirmekte olan firmamız bünyesinde size yardım edecek birçok personel bulunmaktadır. Sizlerinde bize ulaşmanız halinde başarılı bir şekilde tasarlanmış ürünlere kolay bir şekilde ulaşmanız mümkün olabilecektir.

Daha Kaliteli ve Çok Daha Sağlam Malzemelerden Üretilmiş Ürünler

Eskiden piyasada yer alan ürünlerin kalitesinin üzerine on kat fazla çalışma yapılmış ve ortaya çok daha sağlam ve kaliteli ürünler çıkmıştır. Tasarlanan tüm proje ve mimari işlemlerde birçok farklı işlem uygulanmaktadır. Yapılan bu işlemlerin başında ise güçlü ve sağlam malzemelerin üretilmesi gerçekleşmektedir. Daha kaliteli ham maddelerin kullanılması ile birlikte ortaya çok güzel ve kişiyi memnun eden tasarımlar çıkabilmiştir.