Raydolabın eskiden beri bildiğimiz kapılı dolaplardan farkı , kapaklarının sürgüleri vasıtasıyla öne doğru değil, yanlara doğru sürülebilmesidir. Birçok kişinin rahat ve kullanışlı bulduğu bu özellik, raydolabın, bulunduğu ortamdaki mesafeyi açılıp kapanması esnasında daraltmaması sebebiyle gittikçe daha popüler olmasını sağlamıştır. Bu sebeple küçük bir ev veya odaları olan kişiler için oldukça cazip bir özelliktir.

Yer tasarrufu yapmak veya küçük bir yere sığmak durumunda kalan aileler için vazgeçilmez olan raydolap, dolabın açılıp kapanması veya açık olduğu esnada meydana gelebilecek çarpma, kapak düşmesi gibi kazalardan da kişileri korumaktadır.

Evinize raydolap alacaksanız nelere dikkat etmelisiniz, bu yazımızı bu konuya ayırdık. İşte o hususlar:

Asansör Askı:

Evdeki herkesin askıdaki ürünlere rahat yetişmesi ve ürün alıp yerleştirilmesi esnasında kıyafetlerin ütülerinin bozulmaması için asansör askı tercih edebilirsiniz. Dolapların çok uzun süre kullanıldığını düşünürsek, başlangıçta bu tarz bir kolaylığa sahip olan raylıdolabı seçmek çok mantıklı bir seçim olacaktır.

Dolap İçi Aksesuarlar:

Eğer dolabınızda büyük küçük birçok aksesuarınızı saklamak istiyorsanız, raylıdolabınızın içinde mutlaka birkaç aksesuar bölümü olmalıdır. Kemer, kol düğmesi, eşarp, gözlük takı gibi aksesuarlarınızı güvenle ayırabilmek için bu tür ayrı alanlar çok önemli ve çok kullanışlıdır.

Değerli Eşyalar İçin Kasa:

Odanızda yalnızca bir raylıdolap olsun, farklı bir dolap veya eşyaya gerek kalmasın diyorsanız, raydolabınızın için kıymetli eşyalarınızı saklayabileceğiniz bir kasa bulunmalıdır. Bu kilitli sistem sayesinde raylıdolabınızı evinizin her köşesinde kullanabilir veya her istediğinizde yer değişimi yapabilirsiniz.

Dolabın Malzemesinin Kalitesine ve İşçiliğine Dikkat Edilmelidir:

Bu doğrudan dolabınızın kullanım ömrüne, kullanırken size ne kadar sıkıntı çıkaracağına, yani paranızın karşılığını ne kadar alabileceğinizi belirten en önemli husustur. Bir dolap satın almadan veya yaptırmadan önce kullanılan malzemeleri iyi bilmeli, buna göre tercih yapmalısınız.

Dolabı Kullanacağınız Alanın Ölçülerine Dikkat Edin:

Dolabı evinizin hangi alanında kullanacaksanız, öncelikle o alanın ölçülerini, dolabı nereye koyacağınızı ve dolabın ölçülerinin ne kadar olacağını iyi hesaplamanız gerekir. Eğer odanızın ölçüsüne göre bir raylıdolap bulamadıysanız mutlaka özel yapım tercih etmelisiniz.

İhtiyaçlarınıza Göre Bir RaylıDolap Seçmelisiniz:

Ne tür giysilerinizin daha fazla olduğunu ve giysilerinizi ne şekilde sakladığınızı göz önünde bulundurarak bir raydolap tercih etmelisiniz. Askılı bölümün mü, katlamalı rafların mı, uzun giysilerinizin mi, yoksa ufak bölmeli alanların mı daha sık olacağına ihtiyacınıza göre karar vermelisiniz. Bu hususlar göz önünde bulundurularak alacağınız bir raydolap, çok daha amaca yönelik, çok daha rahat ve kullanışlı olacaktır.

Renk, Ebat, Dizayn, Tarz ve Görünüme Dikkat Etmelisiniz:

Evinizin genel havası, raydolabı koyacağınız alanın hangi tarzı yansıttığı, sevdiğiniz tarzın ne olduğuna karar vermelisiniz. Odanız klasik bir havada ise, seçeceğiniz raydolap da buna uyum sağlamalıdır. Ya da odanız daha spor eşyalardan oluşuyorsa raydolap da yine bu uygun olmalıdır. Eğer özel olarak bir raydolap yaptıracaksanız, mutlaka rengine çok dikkat etmelisiniz. Odanızda loş mu, aydınlık mı nasıl bir hava katmasını istediğinizi önceden belirleyin veya bu konuda yayınlanan dergilere, görsellere veya internetteki alternatiflere göz atmalısınız.

Her konuda olduğu gibi raydolap konusunda da trendler, tarzlar ve teknoloji sürekli değişmekte, ev dekorasyonu konusu da kendini sürekli güncellemektedir. Hayatı kolaylaştıran, işlevi geniş ve evdeki önemli yardımcılarınız olabilecek raydolaplar, tüm bu hususar göz önünde bulundurularak tercih edilirse, uzun süre evinizin en kullanışlı ve en doğru tercih edilmiş eşyalarından biri olacaktır.